نمای کرتین وال یکی از جدیدترین و محبوبترین سیستمها جهت تزیین نمای بیرونی ساختمان است. این نماهای شیشهای دارای ساختاری خود ایستا هستند و لذا از نمای کرتین وال با نام سازه یا نمای خود ایستا هم یاد میشود. نماهای کرتین وال دارای انواع و اقسام مختلفی هستند.
نمای کرتین وال به عنوان سیستم پوشش دهنده بیرونی ساختمان به کار گرفته میشود. این نماها در سازههای ساختمانی به صورت کاملا مجزا عمل میکنند. سیستم کرتین وال هیچ بار مردهای از ساختمان را پوشش نخواهد داد و تنها نیروی باد و وزن خودش را تحمل خواهد کرد. نماهای کرتین وال دارای چند قسمت مختلف هستند که مهمترین بخشهای آنها شیشههای تک جداره و دوجداره و ساختار آلومینیومی میباشند. ساختار آلومینیومی در این نماها به صورت شبکههای افقی و عمودی بوده که به آنها لامل گفته میشود. لامل به نوعی قاب شیشه کرتین است و شیشه را در خود نگه میدارد.
لازم به ذکر است که نمای کرتین وال در هنگام بار شدید، زمین لرزه و یا ارتعاش، بارهای اضافی وارده را به سازه اصلی انتقال میدهد. در ادامه اطلاعات کاملتری در خصوص نماهای کرتین وال ارائه خواهیم کرد.
مهمترین خصوصیات نماهای کرتین وال
نمای کرتین وال یکی از مدرنترین و پرطرفدارترین انواع نماهای ساختمان است. از جملهی مهمترین خصوصیات این نمای مدرن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نماهای کرتین وال زیبایی خاص و افسون کنندهای به سازه میبخشند.
- نمای کرتین وال از جنس شیشه است و در نتیجه باعث میشود که نور خورشید به صورت کامل به فضاهای ساختمان بتابد و ساختمان روشنی داشته باشید.
- این سازه تا حدود زیادی در برابر فشار هوا، باد و طوفان و زلزلههای کم ریشتر از مقاومت بالایی برخوردار است.
- این نما قابلیت تحمل وزن اضافی را ندارد که میتواند یکی از مهمترین نقاط ضعف آن به حساب بیاید. با این وجود، نمای کرتین وال به صورت جداگانه از سایر بخشهای سازه عمل کرده و بار مرده و اضافی به ساختمان تحمیل نمیکند که مزیت قابل توجهی محسوب میشود.
- نماهای کرتین وال از قیمت و کیفیت مناسبی نسبت به دیگر انواع نماهای ساختمانی برخوردار هستند.
- همچنین نماهای کرتین وال در برابر شرایط آب و هوایی مختلف از مقاومت بالایی برخوردارند.
آشنایی با تاریخچه نماهای کرتین وال
در خصوص تاریخچه نمای شیشه کرتین وال لازم به ذکر است که استفاده از این نماها برای اولین بار در قرن ۱۹ میلادی رواج پیدا کرد. در سالهای میانی دهه ۱۹۳۰، استفاده از آلومینیوم به جای فولاد در صنعت ساختمان به میزان قابل توجهی رشد کرد و همین موضوع سبب شد تا استفاده از نمای شیشه کرتین وال در سازههای ساختمانی نیز رواج بیشتری داشته باشد. نماهای کرتین وال نوعی سیستم غیر سازهای و پوششی هستند که عموما در ساختمانهای چند طبقه به کار گرفته میشوند. در طی نزدیک به ۹۰ سال گذشته، این نماها تفاوتهای زیادی با ساختار اولیه خود پیدا کردهاند.
وزن کمتر، تنوع شفافیت و مات بودن جنس شیشه، تک جداره و دوجداره شدن برخی از شیشههای نمای کرتین وال، افزایش مقاومت و کیفیت نمای شیشههای کرتین وال و قابلیت ترکیب شدن با دیگر سیستمهای طراحی و دکوراسیون ساختمان از جمله چوب از مهمترین تغییرات این دسته از نماهای ساختمانی است که سبب زیبایی بیشتر و مقاومت بالاتر این سیستم شده است.
اطلاعاتی درباره سیستم استیک یا لامل
لامل یا سیستم استیک به ساختار پروفیل نمای کرتین وال گفته میشود که شیشه بر روی آن سوار میگردد. لاملها به دو صورت افقی و عمودی تولید و عرضه میگردند. به استیکهای افقی ترنسم و به استیکهای عمودی مولیون گفته میشود. عموما لاملهای افقی یا ترنسم نسبت به لاملهای عمودی در سایزهای طولی کوچکتری ارائه میگردند. با این وجود، عرض لامل افقی و عمودی با یکدیگر برابر است. لازم به ذکر است که اختلاف سایز میان طول لامل افقی و عمودی به این دلیل است که بار شیشه بر روی سیستم استیک بیشتر است، در نتیجه طراحان ساختمان لاملهای عمودی را در سایزهای طولی کوچکتری عرضه میکنند.
لازم به ذکر است که در طراحی لامل نمای کرتین وال شیارهایی به نام ترمال بریک تعبیه شده است که میتوان لاستیکهایی تحت عنوان EPDM برای شکست حرارتی به آنها وصل کرد. همچنین در برخی از سیستمهای نمای شیشه کرتین وال از لاستیکهای پلی آمید استفاده میگردد که باعث افزایش مقاومت و استحکام نمای شیشه میگردد.
از نظر جنس، لاملها دارای انواع مختلفی هستند که مهمترین آنها لاملهای چوبی، فولادی و آلومینیومی میباشند. در این میان، لاملهای آلومینیومی بهترین گزینه برای اجرای سیستم کرتین وال به حساب میآیند. اولا لاملهای آلومینیومی استحکام بالایی دارند. در ثانی این لاملها نسبت به لاملهای فولادی و چوبی از وزن پایینتری برخوردار هستند. در کنار این عوامل، مقاومت و طول عمر بالا در برابر خوردگی و رطوبت هم یکی دیگر از مزیتهای لاملهای آلومینیومی به حساب میآید. مشکلات عایق بندی در لاملهای چوبی و فولادی در کنار دیگر عواملی که در این پاراگراف ذکر شد، سبب شده که استفاده از لاملهای فولادی و چوبی رواج زیادی نداشته باشد.
نمای کرتین وال فریم لس چیست؟
به صورت کلی، از نظر نوع و شکل فریم، نمای کرتین وال به دو دسته نمای لامل و نمای فریم لس تقسیم بندی میشود. نمای کرتین وال فریم لس دستهای از نماهای شیشهای مدرن است که به شکلی طراحی شده که در آن فریمها قابل مشاهده نیستند و نما از شکل و شمایل جذابتری برخوردار است. در این مدل از نماهای کرتین وال، ابتدا فریمهای فولادی که از پروفیلهای باکیفیت و مقاومت تولید شدهاند، نصب میگردند و پس از آن، شیشهها در روی فریمها سوار میگردند. در این دسته از فریمهای کرتین وال، شیشهها در فاصلهی بسیار نزدیکی نسبت به هم نصب میشوند و همین موضوع سبب میشود که فریمهای فولادی نما از بیرون قابل مشاهده نبوده و نمای کرتین وال ظاهر جذابتری داشته باشد.
لازم به ذکر است که در نمای کرتین وال فریم لس، پنجرههای بازشو نیز قابل رویت نیستند و همین موضوع سبب زیبایی دو چندان این نما میشود. لازم به ذکر است که شیشههایی که در این نما به کار گرفته میشوند از نوع تک جداره و دوجداره هستند. در این بین، در نماهایی که از شیشه دوجداره استفاده میشود، وزن شیشه بیشتر است و در نتیجه فریم باید از ضخامت بالاتری برخوردار باشد تا بتواند وزن سیستم کرتین وال را تحمل کند. در نتیجه در این دسته از نماهای کرتین وال فریم لس، فاصلهی شیشهها کمی بیشتر از حد معمول است.
از جملهی مهمترین خصوصیات نمای کرتین وال فریم لس میتوان به وسعت دید و یکپارچگی بهتر ایجاد شده توسط نمای شیشهای، اجرا و نصب آسان سیستم کرتین وال، تنوع رنگ و جنی شیشههای تولیدی و سادگی تعویض شیشهها اشاره نمود. همچنین مهمترین تفاوتهای نمای کرتین وال و نمای فریم لس تفاوت از نظر ساختار دو نما، شیوه نصب، میزان پروفیل آهن مصرفی، تفاوت در سایز و ابعاد شیشه، هزینهی نصب و اجرای سیستم کرتین وال و فریم لس و مقاومت و استحکام این دو سیستم میباشد.
فرایند نصب و اجرای نمای کرتین وال
فرایند نصب و اجرای نمای کرتین وال شامل پنج مرحله کلی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:
- طراحی سیستم نماهای کرتین وال
اولین مرحله از فرایند اجرای نمای کرتین وال، طراحی سیستم است. در این مرحله شما باید امکان اجرای سازه، فواصل سقف، فواصل پروفیلهای آهنی افقی و عمودی سازه، ارتفاع نمای شیشهای، فشار وارد شده بر نما، وزن، ضخامت و نوع شیشه و پارامترهایی از این دست را محاسبه کرده و سیستم کرتین وال را جوری طراحی کنید که از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار باشد.
لازم به ذکر است که با توجه به تنوع بالای پروفیل و شیشههای سیستم کرتین وال، محدودیت خاصی در طراحی این سیستم وجود ندارد. با این وجود باید تمامی پارامترهای کلیدی را قبل از اجرا مورد محاسبه قرار داد تا سازه استحکام بالایی داشته باشد.
- زیرسازی فلزی سیستم کرتین وال
پس از طراحی، نوبت به ایجاد زیرسازی لازم جهت اجرای نمای کرتین وال میرسد. در این مرحله شما باید یک کمربند فلزی افقی و عمودی در سازه ایجاد کنید. پس از ایجاد کمربند، نوبت به نصب نبشی آهنی با اتصالات جوشی به کمربند آهنی میرسد. این نبشیها باعث بالا رفتن دقت نصب سازه آلومینیومی و قابلیت رگلاژ سیستم کرتین وال میگردند.
- ساخت و نصب سازه آلومینیومی
در مرحلهی سوم نوبت به برش پروفیل لامل عمودی، متناسب با سایز و اندازه نقشهی طراحی سازه میرسد. پس از آن پروفیل لامل با استفاده از پیچ و مهره بر روی سازه نصب میشود. به علاوه در این مرحله، لاستیکهای هوا بندی، آب بندی و ایزولاتور نیز بر روی سازه قرار میگیرند.
- نصب شیشههای کرتین وال
بعد از نصب سازه آلومینیومی، باید شیشه کرتین وال را نصب کرد. در این مرحله، شیشه سکوریت را در داخل فریم سیستم نصب نموده و سپس از نگهدارندههای موقت آلومینیومی برای فیکس کردن شیشه در درون قالب استفاده میکنند. به علاوه در اینجا جهت ایجاد فاصله قابل قبول و مناسب بین سازه و فریم آلومینیومی و شیشه، از تاکوزهای آلومینیومی و پلاستیکی استفاده میشود.
- نصب نگهدارندههای دائمی و درپوشهای نما
بعد از نصب شیشه، در آخرین مرحله از فرایند اجرای نمای کرتین وال، نوبت به نصب نگهدارندههای دائمی شیشه میرسد. در این مرحله ابتدا نگهدارندههای موقت کم کم از سازه جدا شده و نگهدارندههای دائمی بر روی سیستم کرتین وال نصب میشوند. در اینجا نگهدارندهها به صورت یکپارچه روی پروفیلهای عمودی قرار میگیرند. نصب نگهدارندههای دائمی با استفاده از پیچ صورت میگیرد. به علاوه در آخرین مرحله نیز باید درپوشهای یو شکل بر روی پروفیلهای افقی نصب گردند. این مرحله نیازمند تجربه و دقت فراوان است.
عوامل تعیین کننده در قیمت نمای کرتین وال
متاسفانه نوساناتی که این روزها در بازار داخلی وجود دارد، سبب شده قیمت محصولات و خدمات مختلف از جمله نمای کرتین وال مدام در حال تغییر و تحول باشد. با این وجود قیمت نمای کرتین وال به پارامترها و عوامل متعددی وابسته است. یکی از مهمترین عوامل در تعیین قیمت نماهای کرتین وال، متراژ سازه میباشد. بدون شک، اجرای سیستم کرتین وال برای سازههای بزرگتر، نیازمند هزینهی بیشتری است. در این بین، ارتفاع سازه از اهمیت دوچندانی برخوردار میباشد. به صورت کلی، هر چقدر ارتفاع سازه بیشتر باشد، طراحی و اجرای نمای کرتین وال در آن سختتر خواهد بود. در نتیجه هزینهی اجرای نما نیز بیشتر میشود.
یکی دیگر از عوامل موثر در تعیین قیمت نماهای کرتین وال، نوع لامل و فریم استفاده شده در تولید نما است. هر چقدر لامل استفاده شده در نماهای کرتین وال از کیفیت و حجم بالاتری برخوردار باشند، قیمت نمای کرتین وال نیز بالاتر خواهد بود. به علاوه جنس و تک جداره یا دوجداره بودن شیشه هم در تعیین قیمت سیستم کرتین وال نقشی کلیدی را بازی میکند. شیشههای دوجداره نسبت به شیشههای تک جداره از قیمت بالاتری برخوردار هستند. همچنین شیشه کرتین وال دارای انواع مختلفی است که مهمترین آنها شیشه سکوریت، لمینت و شیشه سکوریت لمینت هستند که شیشههای سکوریت لمینت قیمت و کیفیت بالاتری دارند.
در کنار تمامی این عوامل، دستمزد تیم اجرایی سیستم کرتین وال، ابعاد و تعداد جدارههای مورد استفاده در سیستم کرتین وال، پرتی مصالح و … نیز در تعیین قیمت نمای کرتین وال نقش دارند و نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
طراحی، نصب و اجرای نمای کرتین وال
یکی از مهمترین و شاید بتوان گفت مهمترین موضوع در خصوص سیستمهای کرتین وال، شیوهی طراحی، نصب و اجرای این سیستمها است. طراحی، نصب و اجرای نمای کرتین وال از اهمیت بالایی برخوردار بوده و اجرای نادرست این سیستم، میتواند موجب پایین آمدن مقاومت، استحکام و زیبایی نمای کرتین وال گردد. در نتیجه تجربه و تخصص تیم طراحی و نصب سیستم کرتین وال از اهمیت بالایی برخوردار است.
گروه صنعتی اشنادر یکی از شرکتهای متخصص و باتجربه در حوزه طراحی و اجرای نمای کرتین وال است و میتواند انواع مختلفی از این نماها را با قیمت مناسب و بالاترین کیفیت برای شما طراحی و اجرا کند. جهت به دست آوردن اطلاعات بیشتر در خصوص نماهای کرتین وال و پروسه طراحی و اجرای این سیستم کافیست با شماره تلفن موجود در همین سایت تماس بگیرید تا مشاورین ما اطلاعات کاملتری در خصوص نماهای مدرن کرتین وال در اختیار شما قرار دهند.
در صورتی قصد اجرای نماهای کرتینوال را دارید جهت دریافت مشاوره از ما همین حالا با ما تماس بگیرید تا مشاوره های لازم جهت خرید و اجرا توسط کارشناسان فروش مجموعه اشنادر خدمت شما ارائه شود.
تلفن تماس مرکز پاسخگویی مشتریان: ۰۹۱۲۲۳۹۱۴۸۹
بدون دیدگاه