آسانسور شیشه ای از طراحی تا نصب و اجرا با اشنادر

آسانسور شیشه ای از جمله بهترین گزینه ها برای بهبود جلوه و نمای یک ساختمان به شمار می رود. امروزه با توجه به افزایش جمعیت، نیاز به ساختمان های مرتفع در سطح شهر افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل بسیاری از مهندسان در طرح ها و نقشه های خود از آسانسور یا بالابر استفاده می کنند. به طور کلی آسانسور از جمله تجهیزاتی است که ارتباط بین طبقات را به ساده ترین شکل ممکن ایجاد می کند.

اختراع این دستگاه شگفت انگیز سبب شده تا امروزه شاهد ساختمان هایی با ارتفاع بسیار زیاد در جهان باشیم. در کنار آسانسور های مرسوم، آسانسورهایی وجود دارند که با دارا بودن بدنه شیشه ای جلوه خاصی به ساختمان اعطا می کنند. به همین دلیل عموما این اسانسور ها نظر بسیاری از معماران را به خود جلب کرده است. در ادامه توضیح مفصلی درباره این اسانسور ها خواهیم داد.

نحوه عملکرد اسانسور شیشه ای

به طور کلی نحوه عملکرد اسانسور شیشه ای تا حد زیادی به نوع آن بستگی دارد. عموما عملکرد این دسته از اسانسور ها تفاوت چندانی با سایر اسانسور ها ندارد. عموما در این دسته از تجهیزات به وسیله موتور الکتریکی و یا جک نیروی لازم برای بالا بردن کابین اسانسور فراهم می شود.

آسانسور شیشه ای از طراحی تا نصب و اجرا با اشنادر
آسانسور شیشه ای داخل ساختمان

انواع اسانسور شیشه ای

به منظور درک بهتر نحوه عملکرد اسانسور شیشه ای بهتر است با انواع این دسته از آسانسور ها بیشتر آشنا شویم. از جمله انواع این دسته از آینه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسانسورهای کششی

از جمله پرکاربردترین انواع آسانسور می توان به اسانسور های کششی اشاره کرد. این مدل از اسانسور شیشه ای بیرون ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. عمدتا در این دسته از آسانسورها یک عدد موتور الکتریکی در اتاقکی در بالا مسیر آسانسور قرار داده می شود.‌ این موتور قادر است تا نیروی لازم برای به حرکت در آوردن سیم بکسل های متصل شده به کابین را حرکت دهند. به این ترتیب کابین آسانسور قادر است به وسیله نیروی تامین شده توسط موتور بالا و یا پایین برود. عمدتا به کارگیری سیم بکسل در این تجهیزات سبب می شود تا امکان استفاده از این اسانسور ها در ساختمان های مرتفع وجود داشته باشد

مطالب پیشنهادی:  نکات مهم در حمل و نقل شیشه سکوریت

اسانسور هیدرولیکی

از دیگر انواع اسانسور شیشه ای می توان به آسانسورهای هیدرولیکی اشاره کرد. به طور کلی در این دسته از اسانسور ها از موتور و سیم بکسل استفاده نشده است. عموما در این دسته از اسانسور ها جک های هیدرولیکی وظیفه بالا و پایین آوردن کابین را برعهده دارند. عمدتا این اسانسور ها نرم تر از سایر اسانسور ها هستند اما تنها برای تعداد طبقات کم می توان از آن ها استفاده کرد. در این اسانسور ها برای جابجایی طبقات روغن هیدرولیک وارد سیلندر شده و به سطح پیستون فشار وارد می کند. به این ترتیب نیروی لازم برای جابجایی آسانسور ایجاد شده و آسانسور مورد نظر بالا می رود. برای پایین آمدن فشار روغن موجود در سیلندر به مرور کاهش پیدا می کند.

آسانسور شیشه ای از طراحی تا نصب و اجرا با اشنادر
آسانسور شیشه ای داخلی ساختمان

طراحی اسانسور شیشه ای

به طور کلی به منظور طراحی اسانسور شیشه ای خانگی باید به نکات متعددی توجه نمود. عواملی نظیر ظاهر ساختمان، نوع کابین و همچنین استاندارد های ایمنی جز مهمترین عواملی هستند که در هنگام طراحی اسانسور های شیشه ای مد نظر قرار داد.از جمله مواردی که باید در هنگام طراحی اسانسور ها مدنظر قرار گیرد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استاندارد های ایمنی

همانطور که گفته شد، از جمله مهمترین عوامل طراحی اسانسور شیشه ای استانداردهای ایمنی هستند. به طور کلی برخی از این استاندارد ها در واقع میزان پاراشوت اسانسور را تعیین می کنند. عموما در صورتی که کابین شیشه ای باشد باید از پاراشوت تدریجی و در صورتی که از طلق باشد باید از پاراشوت لحظه ای استفاده نمود. به طور کلی این استاندارد ها تا حد زیادی بر طراحی تاثیر گذار هستند. به طور مثال بر اساس استانداردهای موجود در طراحی اسانسور های شیشه ای باید شیشه ای از جنس لمینت انتخاب شده و برای ضخامتی معادل ۱۱.۵ میلیمتر در نظر گرفته شود.

به طور کلی بر اساس استاندارد های موجود در طراحی اسانسور ها شیشه کابین و به طور کلی تمامی تجهیزات به کار گرفته شده در اسانسور شیشه ای باید قابلیت تحمل نیرویی معادل ۳۰۰ نیوتن بر ۵ سانتی متر مربع را دارا باشند. عموما این استاندارد های برای حفظ امنیت و سلامت مسافران تعیین می شوند و در هنگام طراحی باید در نظر گرفته شوند.

ابعاد و اندازه اسانسور شیشه ای

از دیگر نکاتی که باید در هنگام طراحی اسانسور شیشه ای مدنظر قرار داد، می توان به ابعاد و اندازه اسانسور ها اشاره کرد. به طور کلی ظرفیت اسانسور ها با توجه به تعداد طبقات و ساکنین در نظر گرفته شده برای ساختمان ها در نظر گرفته شده است. عمدتا هر چه تعداد ساکنین افراد ساختمان بیشتر باشد باید از آسانسور های بزرگتری استفاده شود.

مطالب پیشنهادی:  پارتیشن شیشه ای هوشمند چیست؟

طراحی کابین

از دیگر نکاتی که در زمینه طراحی اسانسور شیشه ای باید مدنظر قرار گیرد، می توان به شکل ظاهری کابین اشاره کرد. به طور کلی شکل ظاهری کابین تا حد زیادی می تواند بر جلوه و زیبایی ساختمان ها تاثیر گذار باشد. برخی از اسانسور های شیشه ای دارای کابین های مربعی و برخی دیگر دارای کابین های دایره ای هستند‌. عموما کابین های دایره ای جلوه بهتری به ساختمان ها می بخشند.

آسانسور شیشه ای از طراحی تا نصب و اجرا با اشنادر
آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان

طراحی درب اسانسور شیشه ای

از دیگر بخش های مهم طراحی اسانسور شیشه ای می توان به طراحی درب آن ها اشاره کرد. به طور کلی درب آسانسور ها مطابق با کابین طراحی و تولید می شود. به این ترتیب در صورتی که از کابین های دایره ای شکل استفاده شود، درب ها باید به صورت هلالی باشند. کابین های مربعی نیازمند درب های شیشه ای تخت هستند. لازم به ذکر است که تمامی درب های اسانسور ها باید به صورت اتوماتیک باز و یا بسته شوند.

نحوه نصب اسانسور شیشه ای

پس از آنکه طراحی اسانسور شیشه ای متناسب با فضای طراحی و همچنین تعداد نفرات ساکنین مجموعه طراحی گردید، نوبت به نصب آن می رسد. به طور کلی به منظور نصب اسانسور های شیشه ای باید مراحل مختلفی طی نمود که از جمله این مرحله ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نصب ضربه گیر

پس از آنکه چاه اسانسور شیشه ای در کف زمین تعبیه شد، نوبت به نصب ضربه گیر خواهد رسید. به طور کلی ضربه گیر ها از جمله تجهیزات پرکاربرد در صنایع به شمار می روند. همانطور که از نام این تجهیزات مشخص است، ضربه گیر ها وظیفه دارند نیروی ناشی از برخورد کابین آسانسور به کف چاه را دمپ یا جذب کنند. به همین دلیل نصب این دسته از تجهیزات در کف آسانسور الزامی به شمار می رود.

نصب ریل

دومین گام در نصب آسانسور شیشه ای نصب ریل است. به طور کلی ریل ها نقش اساسی و مهمی را در نگهداری از آسانسور ایفا می کنند. به همین دلیل در هنگام نصب آن ها و انجام آهن کشی باید دقت زیادی را به کار بست.

آسانسور شیشه ای از طراحی تا نصب و اجرا با اشنادر
آسانسور شیشه ای

ایجاد حائل شیشه ای

سومین گام به منظور نصب و اجرای اسانسور شیشه ای، ایجاد حائل است. در این مرحله باید در اطراف چاه اسانسور حائل شیشه ای قرار داده شود. قرار گیری شیشه به عنوان حائل سبب می شود تا دسد مناسبی در اختیار عموم قرار گرفته و جلوه و زیبایی اسانسور افزایش پیدا کند.

مطالب پیشنهادی:  درب اداری شیشه ای

نصب کابین

گام بعدی در نصب اسانسور شیشه ای، نصب کابین است. به طور کلی کابین آسانسور از جمله مهمترین بخش های آسانسور ها به شمار می رود. به طور کلی کابین ها بسته به نوع طراحی که دارند، دارای اشکال و ظرفیت های گوناگونی هستند. عموما کابین ها باید به طور کامل درون ریل ها قرار گیرد.

نصب موتور

از دیگر مراحل نصب اسانسور شیشه ای می توان به نصب موتور اشاره کرد. به طور کلی موتور از جمله مهمترین بخش های آسانسور به شمار می رود. از آنجایی که وزن تمام ساکنین و حتی کابین آسانسور باید توسط موتور تحمل شود، شاسی کشی آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می شود. پس از آنکه شاسی کشی موتور انجام شد باید موتور در محل مناسب خود قرار گرفته و سیم کشی شود تا به این ترتیب قابلیت حمل کابین توسط موتور فراهم شود.

آسانسور شیشه ای از طراحی تا نصب و اجرا با اشنادر
آسانسور شیشه ای بیرون ساختمان

عوامل موثر بر قیمت اسانسور شیشه ای

به طور کلی عوامل متعددی بر قیمت این دسته از تجهیزات ساختمانی موثر است. هر یک از این عوامل می توانند تا حد قابل توجهی بر قیمت این تجهیزات تاثیر گذار باشند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ابعاد

این عامل تا حد قابل توجهی بر قیمت آسانسور شیشه ای تاثیر گذار باشد. هر چه ظرفیت آسانسور بیشتر باشد ابعاد آن نیز بزرگتر و در نتیجه قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

ارتفاع

از دیگر عوامل موثر بر قیمت آسانسور شیشه ای می توان به ارتفاع ساختمان اشاره کرد. هر چه ارتفاع ساختمان ها بیشتر باشد باید هزینه بیشتری را برای خرید آسانسور پرداخت کرد.

نوع اسانسور

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، اسانسور ها دارای انواع گوناگونی هستند. برخی از آن ها توسط سیم بکسل هدایت شده و برخی دیگر به واسطه جک های هیدرولیکی هدایت می شوند. هر یک از این عوامل می تواند تا حد زیادی بر قیمت آسانسور ها تاثیر گذار باشد.

جهت دریافت مشاوره از ما با کارشناسان گروه صنعتی اشنادر تماس حاصل فرمایید تا مشاوره های لازم خدمت شما ارسال شود. گروه صنعتی اشنادر با بیش از ۱۳ سال تجربه یکی از بهترین شرکت های نصب آسانسور شیشه ای با استفاده شیشه سکوریت و شیشه لمنیت ، پارتیشن شیشه ای و… می باشد. همین حالا با ما تماس بگیرید منتظر شنیدن صدای گرم شما مشتریان عزیز هستیم…

تلفن تماس مرکز پاسخگویی مشتریان: ۰۹۱۲۲۳۹۱۴۸۹

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *